Гра як спроба відобразити події, які відбуваються в країні

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 жовтня 2015, 13:29
21 жовтня в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» пройшла презентація авторської гри Микити Філоненка «Василіса».
Гра як спроба відобразити події, які відбуваються в країні

"Василіса" являє собою гру, намальовану на папері за допомогою туші. Вона поєднує в собі такі ігрові жанри, як квест та RPG. Її головної героїнею стала літня жінка Василіса, яка розшукує свого чоловіка Петра. Який напередні просто пішов з дому, залишивши записку, яка дає більше запитань аніж відповідей.

«Це спроба відобразити та сконцентрувати події, які відбуваються в Харкові та Україні останні два роки, – розповів Микита Філоненко, – передусім це спроба знайти власне положення в соціальному, політичному та художньому процесах, які відбуваються в Україні. З художнього я, наприклад, став займатися грою і припинив займатися живописом. В соціальному це було переосмислення ставлення до смерті, якою просякнутий простір. Ну щодо політичного, то це ставлення до влади, формування власної політичної позиції. Власне, гра дає можливість сформувати власну позицію для пошуку певних питань».

Сама гра являє собою в тому числі авторське переосмислення подій останніх двох років і дає гравцю можливість обрати власну позицію щодо соціальних, політичних та художніх процесів, які зараз відбуваються в країні.  

comments powered by HyperComments