«Імпульс»: в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка Ленура Веліляєва

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 23 жовтня 2015, 15:26
22 жовтня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала персональна виставка живопису Ленура Веліляєва під назвою «Імпульс».
«Імпульс»: в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка Ленура Веліляєва

Ленур Веліляєв вважається молодим перспективним художником, чия творчість відрізняється яскравістю та експресивністю. Основні сюжети його робіт так чи інакше пов’язані з навколишньою природою, зображенням пейзажів та предметів, які оточують автора. Значна частина картин, які представлені на цій виставці, експонується вперше. Сам Веліляєв кримчанин, на даний момент він живе та працює в Харкові.

«Якщо говорити про враження, то в мене роботи Ленура асоціюються з танцем, –розповіла кураторка галереї «Мистецтво Слобожанщини» Віра Лагутіна, – абсолютно кожна. Незалежно від статичності того, що було зображено. Мені здається, що вони танцюють як в своїй сукупності, так і кожна окремо. Вони дуже емоційні, вони дуже експресивні. В принципі, Ленур експресивний художник. І в кожній його роботі відчувається експресія. Але основні відчуття – це позитив, танець та емоції».

Виставка триватиме до 7 листопада.

Довідка: Ленур Веліляєв народився 4 червня 1987 року. Закінчив художню школу в Євпаторії, а згодом – Кримське художнє училище ім. Н.С. Самокиша та Харківську художню академію дизайну та мистецтв. Сьогодні живе та працює в Харкові. Бере участь в різних виставках, а його окремі роботи експонуються в музеях та галереях як в Україні, так і за кордоном.  

comments powered by HyperComments