Музи проти гармат: в Літмузеї пройшов творчий вечір двох ізюмських поетес (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 24 жовтня 2015, 16:48
23 жовтня в харківському Літературному музеї відбувся творчий вечір Тетяни Гребенюк та Ольги Садкової під назвою «Музи проти гармат».
Музи проти гармат: в Літмузеї пройшов творчий вечір двох ізюмських поетес (фото)

Під час заходу поетеси розповіли про свої спільні збірки «Герої не вмирають» та «Музи проти гармат». Вони були написані спеціально для українських військових, з якими авторки неодноразово мали нагоду спілкуватися. Збірка «Герої не вмирають» побачила світ в жовтні минулого року. До неї увійшло понад 80 поезій різних авторів ( в тому числі і Тетяни Гребенюк та Ольги Садкової), об’єднаних темою теперішньої війни. В свою чергу збірка «Музи проти гармат» являє собою доповнення до попередньої книги.

Під час творчого вечора поетеси розповіли про свої поїздки в зону АТО та зустрічі з українськими військовими. «Виступала на мітингах, виступала на зборах, – згадувала Тетяна Гребенюк, – майже весь 2014 рік пройшов у школах та клубах в зоні АТО, на блокпостах у складі прифронтової групи. До якої увійшли скрипачка зі Львова, гітарист із Дрогобича і я. Ми об’їздили майже весь 2014 рік по госпіталях, по зоні АТО. Іноді у нас було по 2-3 виступи на день». Щодо самих військових, то, за словами Ольги Садкової, вони подібні візити сприймали зі щирою вдячністю.

Крім того, поетеси зачитали свої вірші, які увійшли до різних збірок. Розповіли вони і про власні поетичні збірки, як то «На грани фола», «Любо», «Нескорена»Тетяни Гребенюк та «Збирала в пригорщі слова» Ольги Садкової.

 

comments powered by HyperComments