«IN MEMORIAM»: в Харкові стартує проект, присвячений художнику Віталію Куликову

Юлія Гуш  |  Понеділок, 26 жовтня 2015, 19:30
27 жовтня в Харкові стартує ретроспективний проект «IN MEMORIAM», присвячений творчості художника Віталія Куликова.
Віталій Куликов

Ця новина була озвучена під час прес-конференції, яка сьогодні пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. «IN MEMORIAM» являє собою масштабний ретроспективний проект, під час якого галерея VOVATANYA та Харківська Муніципальна галерея мають найбільш повно презентувати харківському глядачу творчий спадок Віталія Куликова як яскравого, самобутнього художника, якому був властивий власний стиль та світогляд. «Завтра виповнюється 80 років Віталію Миколайовичу, – розповіла Тетяна Тумасьян, директорка Муніципальної галереї, –  цікавому художнику, прекрасній людині, педагогу, майстру, який взагалі-то уособлював собою великий етап розвитку нового художнього життя Харкова».

Проект стартує 27 жовтня з виставки, яка пройде в галереї VOVATANYA. Там буде презентована друкована графіка Віталія Куликова. А наступного дня в Муніципальній галереї стартує виставка живопису Куликова, в яку увійдуть роботи, написані за останні 5 років життя художника. До цього вони ніде не експонувалися. «Післязавтра буде більш масштабна виставка, як відкриється в Муніципальній галереї, – додала Тетяна Тумасьян, – там ми покажемо малюнок, живопис за останні 5 років».

Також на виставці будуть представлені 2 роботи, які художник не встиг завершити за життя. Одна з них – «Посмішка воїна», присвячена сучасним подіям в Україні. Окрім самої виставки, в межах проекту відбудеться допрем’єрний показ фільму-біографії Віталія Куликова авторства Олени Григорьєвої. 

comments powered by HyperComments