«Себе як в дзеркалі бачу»: в Харкові стартувала виставка автопортретів (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 4 грудня 2015, 09:06
В харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка автопортретів, присвячена художниці Зінаїді Серебряковій під назвою «Себе як в дзеркалі я бачу…».
«Себе як в дзеркалі бачу»: в Харкові стартувала виставка автопортретів (фото)

Зінаїда Серебрякова – видатна художниця, яка народилася на Харківщині. Малювала в жанрі портрету, пейзажу та натюрморту. Свого часу вона сама створила галерею власних автопортретів. Через це Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової вирішило в цьому році провести конкурс автопортретів. Загалом, на виставці представлені сто найкращих робіт, виконаних в найрізноманітніших техніках. Тут є і графіка, і живопис.

На виставці можна побачити роботи вже відомих художників – Геннадія Кавтарадзе, Романа Агасяна, Олександра Шила, Ніни Вербук, Олександра Лисенка, Євгена Олексієнка, Володимира Шандиби, Олен Лєснічої та інших. Також тут представлені автопортрети молодих художників – Олега Станичого, Лесі Каменної, Олександра Мосіна тощо.

Під час виставки в галереї відбудеться низка культурних заходів, присвячених художній саморефлексії митців.

8 грудня в 17:00 – відбудеться вечір пам’яті Тетяни Серебрякової, який визначиться прем’єрою фільму «Тата».  

10 грудня в 17:00 – день народження Зінаїди Серебрякової. Буде презентований книга-альбом «Нескучне: зустріч через століття».

15 грудня в 17:00 – пройде лекція з теми «Наїв та наївізм в образотворчому мистецтві», яку прочитають О. Коваль та М. Красиков.

16 грудня в 17:00 – відбудеться творчий вечір харківського художника, музиканта та поета Ігоря Березюка.

18 грудня в 17:00 – пройде лекція В. Коваля та М. Красикова під назвою. «Автопортрети З. Серебрякової в контексті світової традиції».

А завершиться виставка автопортретів 19 грудня.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments