До книгарні «Є» завітав «Фонтан казок» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 9 грудня 2015, 14:39
В харківській книгарні «Є» пройшла презентація низки дитячих книг від «Фонтану казок» за участі поета та головного редактора видавництва Івана Андрусяка.
Іван Андрусяк

Це такі книги, як «Зимова казка» Олеся Ільченка й Ольги Кузнецової, «Старий будинок» Олександри Дорожовець та «Бигимоти - не медмеді» Сашка Дерманського. За словами Івана Андрусяка, в цьому списку представлені сучасні книги для дітей різного віку, починаючи від найменших. «Це сучасна українська література для дітей, – розповів він, – українських авторів, українських художників, з креативним оформленням. Тут є видання для діток різного віку: починаючи від зовсім малятської «Зимової казки» Олеся Ільченка й Ольги Кузнєцової. Це невелика, але дуже красива книга, оформлена в класичному стилі».

Також є книга, яка може зацікавити дітей куди більш старшого віку: «І закінчуючи книжкою для молодших підлітків, яка стала переможцем конкурсу «Напишіть про мене книжку». Вона розрахована на те, щоб заповнити ту нішу, якої на нашому ринку практично немає. Це книжки саме для дітей середнього шкільного віку з героями, в яких діти могли би впізнати себе. Це повість Олександри Дорожовець «Старий будинок». Вона стала першим переможцем цього конкурсу. Це абсолютно нове ім’я в наші літературі. З нею ми точно потрапили в ту нішу, яка була незаповнена».

Також Іван Андрусяк розповів і про інші книжки цього видавництва: «Власне, всі наші книжки, – це відкриття. Чи відкриття нових концептів, чи відкриття нових імен, чи відкриття нових іпостасей. Як, скажімо, книжка, яка називається «Бигимоти - не медмеді». Це було подвійне відкриття. Бо там, по-перше, була нова художниця Любка Франко. А автор нібито дуже відомий. Це один з найпотужніших дитячих письменників Сашко Дерманський. А третя книга унікальна тим, що вона надрукована трьома мовами – українсько, англійською та російською . І її автор, Олесь Чаклун, так само видавець «Фонтану казок». Книжка зроблена за європейськими стандартами. Вперше її презентували Франквудській виставці. Там вона одразу потрапила до каталогу ЮНЕСКО». 

comments powered by HyperComments