В Харкові пройшов вечір україномовної поезії та прози (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 22 грудня 2015, 13:02
Нещодавно в харківській книгарні «Є» відбувся літературний вечір, присвячений виключно україномовній поезії та прозі.
В Харкові пройшов вечір україномовної поезії та прози (фото)

В заході взяли участь автори, які пишуть свої твори саме українською мовою. Переважно всі вони проживають в Харкові, хоча на цьому вечорі також пролунали вірші київської поетеси. Автори зачитали свої вірші та уривки з прозових творів. У кожного було в запасі близько семи хвилин, щоб ознайомити присутніх зі своєю творчістю.

Арсеній Троян, організатор: «Це буде вечір, де молоді прозаїки та поети читатимуть україномовні твори. Чому ми вирішили його організувати? Причина доволі банальна: Харків російськомовне місто. І в ньому дуже замало української мови, особливо в творчості. Заходів такого формату взагалі немає. Це захід виключно україномовної прози та поезії. Будуть виступати автори з Харкова, один хлопець читатиме вірші київської поетеси, яка сьогодні фізично не може бути присутньою. Українською мовою в Харкові пише багато авторів. Можливо, більше половини. Ми хочемо зібрати саме україномовних поетів та прозаїків».

Вінт Рандомов, співорганізатор: «Україномовних я взагалі не чув. Не так багато в місті проводиться літературних заходів. Їх небагато. Тому такі заходи потрібно проводити, щоб такі люди могли збиратися і ділитися своєю творчістю».

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments