Стартувала виставка, присвячена харківському Майдану (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 17 лютого 2016, 09:30
В Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва був презентований проект під назвою «Харківській Майдан: сторінки щоденника».
Стартувала виставка, присвячена харківському Майдану (фото)

На експозиції представлені фотографії журналіста Леоніда Логвиненка, зібрані в одному колажі. По них можна відслідкувати найбільш знакові події харківського Майдану від самого його початку: перші мітинги та марші, масові побиття весною 2014 року, повалення пам’ятника Леніну тощо. Ті фотографії, які не увійшли до загальної експозиції, відвідувачі могли побачити під час їх відеотрансляції.

Тетяна Бабіна, телережисерка, директорка КЦ «Сирин»: «Зараз по всій Україні проходять заходи, присвячені другій річниці Майдану. Я знаю, що будуть дуже хвилюючі акції, виставки, експозиції. Але я вважаю, що харківська виставка дійсно несе в собі весь позитив, всю енергетику, всю творчу силу нашого Харкова. Ви знаєте, що нас було дуже мало людей на Майдані відносно кількості громадян нашого міста. Але ці люди дивовижні. Вони найкращі. Вони пасіонарії. Пан Леонід надав абсолютно геніальний візуальний щоденник нашого Майдану. Це символи. Це не просто обличчя, не просто якісь психологічні портрети. Це дійсно витвори фотомистецтва.

Володимир Чистилін, координатор харківського Євромайдану: «Дуже гарна виставка. Я думаю, авторам вдалося передати дух Майдану. Це дуже важливо. Бо ми пам’ятаємо, як Леонід фотографував. І ця виставка передає те, що іноді неможливо зробити словами. Він майстер передати ту мить, емоцію, той нерв Майдану. Це дуже добре йому вдалося. Я радий, що в Харкові є така виставка. Думаю, що і в інших містах щось подібне робиться. Але ця передає атмосферу Майдану. Бо не всі пам’ятають, яким він був. Здається, що він був напівмаргінальним. Але ми бачимо, що тут була Забужко, був Андрухович, був Жадан, були наші музиканти, священники. Було дуже багато молоді. І взагалі, через Майдан, по моїм підрахункам, пройшло десь 80 тисяч людей. Хтось з них хоча б один раз побував».

Побачити фотохроніку харківського Євромайдану можна буде до 29 лютого. Під час роботи виставки 18 лютого о 14.00 та 24 лютого о 16.00 відбудуться творчі зустрічі з Леонідом Логвиненком. 

comments powered by HyperComments