Харків’яни першими побачать новий фільм Володимира Тихого «Бранці» (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 20 лютого 2016, 18:58
У Харкові проходитимуть покази фільму українського режисера Володимира Тихого «Бранці», присвяченого майданівським подіям.
Харків’яни першими побачать новий фільм Володимира Тихого «Бранці» (фото)

Харківська прем'єра нового фільму Володимира Тихого стартує сьогодні. Харків’яни побачать його першими, так як в український прокат стрічка вийде тільки 25 лютого. З 21 по 24 лютого «Бранців» будуть показувати в кінотеатрі «8 1/2». До цього в Харківському кризовому інфоцентрі відбувся прес-показ стрічки, після якого Володимир Тихий розповів про сюжет фільму та непросту історію його створення.

«Бранці» – це документальний фільм, присвячений київському Майдану та тим подіям, які сталися після нього. 20 лютого студент Сашко наздогнав солдата внутрішніх військ, якого зміг переконати скласти зброю та здатися. Згодом він вирішив розшукати того солдата. Під час своїх пошуків студенту вдалося дізнатися нові подробиці щодо відступу «Беркуту» з Майдану.

Фільм містить інтерв’ю з головними героями, які прояснюють хід тодішніх подій. Він також виконаний в дещо незвичній манері – частину стрічки, в якій розповідається про сам Майдан, було анімовано. «Мені дуже цікавим став момент громадського розслідування, – розповів Тихий, – і людей, які цим займаються. Харків’янин Олександр Клочко з’явився вже коли Володимир Бондарчук, син Сергія Бондарчука, одного із загиблих, сказав нам: «я буду зараз зустрічатися з хлопцем, який став першим свідком». При чому той сам зголосився. Він побачив фотографію, побачив до цього Володю і одразу ж написав листа».

Володимир Тихий є співзасновником творчого об’єднання Babylon'13, який став найактивнішою групою кінематографістів, що знімають фільми про війну та Майдан. До цього він презентував такі стрічки, як «Зима, що нас змінила», «Наша Надія» та «Зелена кофта».

 

comments powered by HyperComments