У книгарні «Є» знов виступили україномовні автори (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 26 лютого 2016, 11:23
Нещодавно в харківській книгарні «Є» відбувся вечір, присвячений виключно українській прозі та поезії.
У книгарні «Є» знов виступили україномовні автори (фото)

У заході взяли участь дев’ятеро україномовних поетів та прозаїків, які зачитали перед аудиторією свої твори. Це була доволі різнобарвна творчість: наприклад, на вечорі можна було почути як інтимну лірику, так і вірші, які стали авторським відгуком на події, що відбуваються в країні.

Арсеній Троян, організатор: «Цей захід унікальний тим, що тут виступатимуть суто україномовні прозаїки та поети. Тут не буде «зірок». Це просто підтримка сучасної молоді, яка пише, якій, можливо, просто ніде виступити, яка хоче себе якимось чином реалізувати на публіці. Я сам пишу. Я знаю, як це потрібно. Коли пишеш «в стіл», наприклад, воно лежить там роками нікому не потрібне. А коли прочитав – то є якась віддача зі сторони залу. І ти відчуваєш, що це комусь потрібне. Це може дати досвід виступу на публіці. Коли читаєш твір, то сам краще його розумієш».

Сергій Лапко, учасник: «Це, мабуть, більше ностальгія. Більш активно я писав на початку двохтисячних років. Ну а зараз перейшов на прозу. Хотілося згадати свої старі тексти, подивитися на реакцію людей. Чи досі вони актуальні. В цьому заході зроблений акцент саме на українській поезії. А цього в Харкові, як не дивно, не вистачає. Тому організатори цього вечора вибрали слушнумтему . Якраз вона на часі у зв’язку з політичною обстановкою. Зараз потрібно більше української поезії. Вона то є. Але вона настільки герметична і нерозрекламована».

Попередній вечір україномовної прози та поезії відбувся 21 грудня. Подібні заходи мають на меті надати підтримку україномовним авторам, в тому числі й новачкам, які не так давно почали писати вірші чи прозу. 

comments powered by HyperComments