Якими будуть «Уроки історії»? У Харкові стартувала тематична виставка плакатів (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 24 березня 2016, 20:08
Сьогодні в харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка плакатів та ліногравюри під назвою «Уроки історії».
Якими будуть «Уроки історії»? У Харкові стартувала тематична виставка плакатів (фото)

На виставці представлені роботи студента-п’ятикурсника Академії дизайну та мистецтв, 23-річного Микити Шилімова. В його роботах порушуються такі теми, як патріотизм, сила духу та боротьба за незалежність. Деякі з них присвячені російській агресії та згубному впливові пропаганди. Інші ж ілюструють події, які стали знаковими для сучасної української історії – Майдану, початку окупації територій Донецької та Луганської областей, війну на Сході.

«Ідея організувати цю виставку з’явилася не так давно, – розповів Микита Шилімов, – деякі роботи дуже нові, їм немає навіть двох місяців. Вже пройшло два роки з подій на Майдані, початку окупації Криму та війни на Сході України. І так як я вважаю себе патріотом, я зрозумів, що на даний момент поки що нічого не зробив для України. Перед мною тоді постав вибір: або все залишається, як є, або я щось роблю. А що я вмію робити? Я вмію малювати. Я пам’ятаю, що моя зброя – це олівець. Я вирішив підтримати солдат та привернути увагу до їх проблем. І створити цю виставку».

На цьому молодий художник зупинятися не збирається. «Зараз в мене є бажання вийти на волонтерів, щоб влаштувати арт-терапію для солдат, – зазначив він, – але там є певні складнощі. Вже було бажання завітати з цим до харківського військового шпиталю. Проте не вийшло. Надто велика субординація. І все закінчується навіть не розпочавшись».  

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments