Зйомки фільму про видатних мешканців будинку «Слово» почнуться у квітні

П'ятниця, 25 березня 2016, 17:51
Історія про те, як винищували українську інтелігенцію, стане повнометражною документальною кінострічкою.
Зйомки фільму про видатних мешканців будинку «Слово» почнуться у квітні

За словами PR-директорки кінокомпанії «Fresh Production Group» Наталії Паламарчук, фільм «Будинок «Слово» спрямований не лише на реабілітацію українських письменників, страчених у 1930-х, і популяризацію їх творів, але й на відродження національної пам'яті в цілому.

Сценарій до фільму «Будинок «Слово» написали режисер Тарас Томенко, українська поетеса Любов Якимчук і літературознавець Ярина Цимбал. Минулого року його визнано кращим кіносценарієм на XV Міжнародному конкурсі «Коронація слова». Крім того, автори стали учасниками сценарного майданчика «Terrarium. Script Project», який пройшов в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю.

Заплановано виробити і художній фільм. Стрічки стануть складовою мультимедійного проекту «Воскресіння «Розстріляного відродження». Його реалізують за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Фонду «Розвиток України» та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Зйомки в Харкові почнуться на початку квітня, власне, у будинку «Слово» (вул. Культури, 9), театрі Шевченка і літературному музеї, повідомляє прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments