Приватна колекція як цілісний проект. У «ЄрміловЦентрі» готують новинку

Середа, 30 березня 2016, 10:07
У Центрі сучасного мистецтва 1 квітня відкривається виставка «Три покоління українських митців у колекції Тетяни та Бориса Гриньових».
Приватна колекція як цілісний проект. У «ЄрміловЦентрі» готують новинку

«Колекція Тетяни та Бориса Гриньових є спробою осягнути українське мистецтво другої половини XX ─ початку XXI століть в процесі його становлення. Стратегія колекціонерів полягає в об’єднанні різних творів спільним контекстом та прагненням найповніше представити в своєму зібранні імена впливових авторів», — повідомляють організатори.

Ця експозиція «вперше презентує українським глядачам приватну колекцію як цілісний проект, що не лише розкриває в іменах та образах історичні етапи розвитку мистецтва, але і дозволяє осягнути особливості самого феномену колекціонування, що базується на виборі, який робить (або не робить) колекціонер».

Харків’янам представлять три розділи: «нонконформісти», «перше «незалежне» покоління» і «покоління 2004». У Центрі наголошують, що появи нових генерацій українських митців зумовлені сильними соціальними потрясіннями, а заразом — перебудовою суспільної свідомості.

Відкриття виставки «Три покоління українських митців у колекції Тетяни та Бориса Гриньових» розпочнеться 1 квітня о 18:00.

comments powered by HyperComments