В «ЄрміловЦентрі» стартувала виставка трьох поколінь художників (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 2 квітня 2016, 09:11
«Нонконформісти», «перше «незалежне» покоління», «покоління 2004» – роботи художників всіх цих поколінь були представлені на одній виставці.
В «ЄрміловЦентрі» стартувала виставка трьох поколінь художників (фото)

У центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» стартувала виставка картин з колекції Тетяни та Бориса Гриньових, де можна побачити роботи трьох поколінь українських художників. Серед представлених митців – Алла Горська, Віталій Куліков, Лесь Подерев’янський, Ігор Божко, Генрієтта Левицька, Сергій Савченко, Валентин Хрущ, Іван Марчук та інші. За задумом організаторів, ця експозиція має являти собою спробу осягнути українське мистецтво другої половини ХХ – початку ХХІ століть.

Дана виставка дає можливість не тільки побачити твори відомих художників, а розкрити перед глядачем різні етапи розвитку сучасного українського мистецтва. Експозиція розділена на три частини. Це «Нонконформісти», «Перше «незалежне» покоління» та «Покоління 2004». Кожна частина являє собою відображення власної доби, його культурних проблем та суспільних настроїв.

Споглядаючи цю виставку, можна побачити, що кожному новому поколінню були властиві власні, унікальні риси. «Нонконформісти», які творили ще за совєтських часів – це в першу чергу камерні графічні роботи та нефігуративне мистецтво без відображення тодішньої дійсності. «Перше «незалежне» покоління»  – це перехід від авторитарного режиму до неспокійних дев’яностих, пошук нових форм та бунтарство. «Покоління 2004» – це вже віддзеркалення сучасної реальності та її соціальна критика. Деякі картини з цієї частини експозиції були написані зовсім недавно. Наприклад, на одній було зображене повалення пам’ятника Леніна в Харкові.

Побачити всі ці покоління у візуальному мистецтві можна буде до 15 квітня.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments