Харківські митці підтримали проект «Український Донбас»

П'ятниця, 15 квітня 2016, 09:20
Творчі колективи Харківщини протягом квітня поводять концерти, лекції та майстер-класи для мешканців Луганської та Донецької областей, а також воїнів АТО.
Харківські митці підтримали проект «Український Донбас»

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, культурні та просвітницькі заходи відбуваються в рамках загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас».

«Варто підкреслити, що заходи, які ми проводимо в зоні АТО, допомагають підняти бойовий дух наших воїнів. Також найголовніше, що ми хочемо досягти — це донести до мешканців Донбасу, особливо — молоді, що вони є часткою єдиної країни з давньою та прекрасною культурою та допомогти їм відчути себе українцями», — зазначила заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА Наталя Плотнік.

У повідомленні зазначається, що відбувся гастрольний виїзд ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва». Виставу Чарівник Смарагдового міста» змогли побачити близько 2,5 тисяч глядачів в Слов'янську, Краматорську, Червоному Лимані, Червоноармійську і Новогродівці.  

Делегація харківських діячів культури й мистецтва відвідала Слов’янськ 12 квітня. Пройшли два концерти «Музичні барви України» театру музкомедії. Одночасно відбувалися майстер-класи та лекції від фахівців харківського ТЮГу, Обласного центру культури і мистецтва, Департаменту культури і туризму ХОДА, Харківського художнього музею.

19 квітня заплановано виїзд до Слов’янська театра ляльок з виставою «Пригоди Незнайки».  

Проект «Український Донбас» на Харківщині проводиться безпосередньо за підтримки голови ХОДА Ігоря Райніна.

comments powered by HyperComments