В академії дизайну відкривається виставка дитячих малюнків

П'ятниця, 15 квітня 2016, 13:45
Проект «Хундертвассер, ти — прекрасний», що триватиме з 15 до 30 квітня, передбачає виставку, лекції та майстер-класи.
В академії дизайну відкривається виставка дитячих малюнків

Австрійський архітектор і художник Фриденсрайх Хундертвассер відмовився від сухості і уніфікованості конструктивізму, звернувши погляд до природи, де «унікальність і продуманість форми знаходяться в абсолютній гармонії», пишуть організатори на фейсбук-сторінці проекту.

Хундертвассер стверджував, що кожен має право на свободу в творчому самовираженні: «Всі повинні бути здатні і повинні будувати і, таким чином, бути дійсно відповідальними за ті чотири стіни, в яких вони живуть ...».

«Справжнє мистецтво народжується тільки в діалозі, і тому ми запропонували маленьким учням Харківського ліцею мистецтв і студії «D16» показати своє розуміння робіт австрійського майстра в картинах і макетах унікальних будинків, які утворюють ціле місто. Результат вийшов несподіваним, настільки в їх роботах часом тісно сплітаються безпосередність дитячого сприйняття і принципи, сформульовані Хундертвассером», — пишуть організатори.

Відкриття виставки «Хундертвассер, ти — прекрасний» відбудеться 15 квітня о 17:00 в арт-центрі HudpromLoft (вул. Мистецтв, 8).

comments powered by HyperComments