«Небесний рок-н-рол». Вірші, свобода та музика (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 27 квітня 2016, 09:54
Нещодавно у Будинку письменника була презентована нова поетична збірка Анастасії Шевцової під назвою «Небесний рок-н-рол».
«Небесний рок-н-рол». Вірші, свобода та музика (фото)

Анастасія Шевцова – випускниця літературно студії «Зав’язь». В обраному напрямку вона працює вже п’ять років. Її остання книга – «Небесний рок-н-рол» – вийшла в світ не так давно. «Ця збірка створювалася десь півтори роки, – розповіла вона, – адже дуже багато часу забрала робота над матеріалом, дуже багато зусиль було докладено. Але, в принципі, результатом я дуже задоволена. Моя задача, як автора, полягала в тому, щоб дозволити усім віршам, які увійшли до збірки, скластися, неначе мозаїка. Тому що основна ідея книги виникла якось сама собою. З кожного окремого вірша, коли вони увійшли до збірки, я отримала ідею для всієї книги».

Під час презентації «Небесного рок-н-ролу» Анастасія Шевцова зачитала вірші, які увійшли до збірки. Вона розповідала, що в своїй творчості надихалася музикою рок-музикантів. Що, звісно, можна побачити і по самій назві книги.

«Я, як автор, можу сказати, що основною рисою цієї збірки є прагнення до свободи, – зазначила поетеса, – до свободи мислення, до свободи дій. «Небесний рок-н-рол»… Мабуть, ця назва була навіяна тими образами, які найчастіше зустрічаються у збірці. Це образи, пов’язані з повітрям, небом та рок-н-рольною тематикою. Тематикою тієї ж свободи та протесту. Взагалі, рок-музика сильно вплинула на мою творчість, тому що я дуже багато взяла з її текстів».

comments powered by HyperComments