Як дружбою хворих рятувати. В Харкові відбувся тематичний перфоманс

Ганна Старкова  |  П'ятниця, 29 квітня 2016, 19:12
Плейбек-театр «Живе дзеркало» відомий своєю участю у кількох соціальних проектах і підтримкою волонтерських ініціатив.
Як дружбою хворих рятувати. В Харкові відбувся тематичний перфоманс

Наприклад, півроку актори брали участь у проекті для вимушених переселенців «Включи себе в життя». Лише за перши три місяці вони зіграли 15 разів в різних містах Харківської та Донецької областей. Театр часто допомагає волонтерським і благодійним проектам.

Особливістю виступів є тема, нова для кожного. Наприклад, влітку минулого року один з перформансів було присвячено снам.

Тема останнього вступу народилася спонтанно.

Студентка Харківського гідрометеорологічного технікуму та волонтер «Червоного хреста» Марія Сусла, дізнавшись, що у одного з хлопців на потоці виявили рак, вирішила допомогти. Коли зрозуміла, що силами однокурсників назбирати на дорогі ліки не зможе, звернулась до викладача навчального закладу Лариси Кралі. Вона грає у плейбек-театрі «Живе дзеркало», тому дівчина попросила організувати виступ на підтримку хворого Арсена Туняна.

Темою обрали дружбу. Протягом майже двох годин перфомансу глядачі ділилися історіями про нерозлучних приятелів, заклятих подруг, нащиріщих відносинах та ставленням до феномену дружби, а актори відігравали розказане.

«У наші складні часи важливо не забути про тих, хто потребує допомоги, не пройти повз. Особливо, коли так багато молоді хворий на рак. Це страшна тенденція. Будь-яка підтримка дуже важлива в такій ситуації», — каже Лариса Краля.

Усі гроші, зібрані «Червоним хрестом» під час виступу підуть на ліки для Арсена Туняна.

Допомогти Арсену може кожен, перевівши кошти на рахунок батька: Тунян Самвел Вігенович, 5168-7572-7683-7673, ПриватБанк.

Фото — з фейсбук-сторінки плейбек-театру «Живе дзеркало».  

comments powered by HyperComments