Українському глядачу покажуть американські інді-фільми

Вівторок, 3 травня 2016, 07:08
У травні в Україні пройде четвертий Фестиваль американського кіно «Незалежність».
Українському глядачу покажуть американські інді-фільми

«Цього року фестиваль представить 10 документальних і 5 художніх фільмів, майже всі з яких отримали призи глядацьких симпатій та інші нагороди найвідоміших фестивалів незалежного кіно Америки та Європи — «Санденс», «Трайбека», в Роттердамі та Локарно», — йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці фестивалю.

Фестиваль у Харкові пройде з 26 травня по 1 червня у кінотеатрі «8 1/2».

У програмі — переможець Роттердамського кінофестивалю — «Радіомрії».  Це комедійна історія про радіоведучого перськомовної радіостанції в Сан-Франциско (грає «іранський Боб Ділан», співак і композитор Мохсен Намджу), який збирається звести в одній студії культовий гурт «Metallica» (у кадрі навіть з’являється барабанщик гурту «Metallica» Ларс Ульріх) та перший афганський рок-бенд «KabulDreams». Ще один фільм — «Джеймс Вайт» — назвали кращим глядачі кінофестивалю «Санденс». Це режисерский дебют, що розказує про непрості стосунки між матір'ю і сином.

«Надто пізно» — ще один учасник програми. Знята на 35-міліметрову плівку стрічка є стильним і детальним портретом Лос-Анджелеса у жанрі нуар. Комедія «Добридень, мене звати Доріс» — про жінку бальзаківського віку, що вирішила змінити своє особисте життя. Героїню грає Саллі Філд — зірка фільмів «Сталеві магнолії», «Місіс Даутфаєр» і «Форрест Гамп». Фільм «Король Джек» підкорив глядачів кінофестивалю «Трайбека». Він розповідає про 15-річного розбишаку, змушеного життєвими обставинами подорослішати.

Ігрову та документальну програми поєднає фільм «Гічкок/Трюффо». Це екранізація відомої книги. В цілому у документальній програмі представлено дев’ять фільмів («Живі всередині», «Дах над головою» тощо).

comments powered by HyperComments