Маловідома Друга світова. У Харкові презентована нова книга

Юлія Гуш  |  Середа, 4 травня 2016, 21:51
«Якби відбувся дійсно справедливий суд, то на лаві підсудних опинилися всі учасники війни», – заявив публіцист Олександр Борисенко під час презентації своєї книги.
Маловідома Друга світова. У Харкові презентована нова книга

Сьогодні в харківській книгарні «Є» відбулася презентація книги Олександра Борисенка «Остаточна версія», присвяченої Другій світовій війні. У ній автор пропонує під іншим ракурсом поглянути на причини та наслідки світових воєн, а також більше дізнатися про деталі знакових історичних подій. У яких, незважаючи на відкритість інформації, не кожен залишається обізнаним. За його словами, тема Другої світової досі болюча і актуальна. Та і різних спекуляцій навколо цієї теми залишається чимало.

«Скільки років минуло, а тема Другої світової досі залишається на часі, – розповів Олександр Борисенко, – люди сперечаються, люди використовують термінологію Другої світової війни, люди звинувачують. І от я вирішив сам докопатися. Почав з Нюрнберзького процесу. І виявилось, що те, про що офіційно проголошують з високих трибун, насправді не відповідає дійсності. А інформація про Нюрнберзький процес є у вільному доступі. Достатньо скористатися Вікіпедією».

Борисенко розповів, що той же Нюрнберзький процес проходив з численними порушеннями. «Вже на початку підготовки до Нюрнберзького процесу почали допускатися порушення норм судочинства, – зазначив публіцист, – на мій погляд, це був виключно політичний процес. Якщо там дійсно відбувся би справедливий суд, то по всім пунктах звинувачень можна було звинуватити самих організаторів цього процесу. Ви розумієте, яку країну я маю на увазі насамперед».

За словами Борисенка, в розв’язуванні війни, в бомбардуванні міст без військової необхідності можна було звинуватити також союзників. Варто згадати Пакт по ненапад між Німеччиною та СРСР. Або бомбардування низки німецьких міст наприкінці війни. Або скинення США бомб на Хіросіму та Нагасакі. «Якби відбувся дійсно справедливий суд, то на лаві підсудних опинилися всі учасники війни. Я про керівників країн».

comments powered by HyperComments