Найцікавіші замки та фортеці України. Харків’ян запрошують на нову виставку

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 5 травня 2016, 19:37
Освітній соціокультурний проект «Дивовижна Україна: Історія та легенди замків України» стартував 5 травня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.
Найцікавіші замки та фортеці України. Харків’ян запрошують на нову виставку

Цього року глядачі мають можливість побачити найцікавіші замки та фортеці України, дізнатись їх історію та познайомитись із різними сторонами життя їх власників. Масштабна робота, проведена студентами - бакалаврами кафедри музеєзнавства і пам'яткознавства Харківської державної академії культур, включає в себе фотографії та відео найцікавіших  та найвеличніших замків в Україні. Меджибіж, Камянець – Подільський, Хотинська  фортеця – усі ці величні замки давно відомі навіть за межами нашої держави. Тепер дізнатись більше про історію кожного з них має можливість кожен харків’янин.

  Організатором та автором виставки є доцент кафедри музеєзнавства і пам'яткознавства ХДАК та куратор заходу Олена Жукова. Саме в неї з’явилася ідея організувати таку виставку, яка б подарувала можливість  зануритися у світ величних замків, могутніх володарів та прадавніх легенд. Допомогти у цьому вирішили студенти, які одночасно мають змогу спробувати себе у  якості екскурсоводів. У цьому році програму вирішили розширити – тепер на відвідувачів чекають квести та інтерактивні ігри. Усього на виставці представлено 80 унікальних світлин, які зроблені у різних куточках України. Це неймовірна можливість відвідати 65 замків за одну годину.

Потрапити на проект «Дивовижна Україна: давні пам'ятки поряд з нами» та дізнатись невідомі факти про замки  України можна до 4 червня 2016 року.

     Виставка працює з 10:00 до 17:30, за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

comments powered by HyperComments