Українська сценаристка отримала нагороду в Каннах

Субота, 21 травня 2016, 09:52
До того ж консультативна рада ScripTeast Award профінансувала зйомки фільму за сценарієм переможиці. Представник України приймає участь у конкурсі вперше.
Українська сценаристка отримала нагороду в Каннах

Українська режисерка та сценаристка Марися Нікітюк за свій сценарій «Коли падають дерева» отримала нагороду у Каннах. Як повідомив продюсер майбутньої стрічки Ігор Савиченко на своїй сторінці у Facebook, відзнака також передбачає 10 тис. євро на подальше виробництво фільму.

«Цьогорічна нагорода імені Кшиштофа Кешльовського ScripTeast присуджується сценарію з неймовірним кінематографічним потенціалом. П'янке суцвіття персонажів та наративів, зіткане, щоб створити надзвичайний світ – водночас страшний, чарівний, чуттєвий та захопливий, і завжди дуже справжній. Письменницька уява блискуче грає на сторінках сценарію і ми з нетерпінням чекаємо екранного втілення цього авторського бачення», — пояснюють в консультативній раді своє рішення.

Під час вручення нагороди переможниця сказала, що для неї це дуже радісна подія. «Особисто для мене і для проекту фільму загалом. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь в програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію, я сподіваюсь, розпочала гарну традицію для українських авторів та режисерів», – зазначила вона.

comments powered by HyperComments