Просто українська поезія та жодної політики

Четвер, 26 травня 2016, 08:05
Молоді україномовні поети продовжують збиратися разом, щоб знову ділитися своєю творчістю з оточуючими.
Просто українська поезія та жодної політики

Нещодавно у харківській книгарні «Є» відбувся черговий Вечір україномовної прози та поезії, у якому взяли участь молоді автори. Вони під час всього заходу зачитували власні твори, час від часу коментуючи зміст чи історію їх написання.

Арсеній Троян, співорганізатор вечора: «У нас будуть лишень молоді виконавці. Ми подумали, що таким краще надати можливість виступити, адже вони не дуже «світяться». Щоб вони розвивались. Тематика вечору абсолютно вільна. Звісно, без сепаратизму та в межах конституції України. Ці заходи згуртовують творчу молодь, дають можливість їм виступити. І, можливо, в подальшому це якось вплине на розвиток українського Харкова. Бо тут є люди, які є патріотами. Які люблять свою країну, своє місто».

Іван, учасник заходу: «Несу свою долю українізації в люд вже з 2008 року. Хочеться, щоб якомога більше людей розмовляли і розуміли українську мову. Поезію чи і прозу – не важливо. Такі заходи, можливо, впливають на зародження патріотизму, націоналізму (не нацизму). Якщо у нації не буде мови – то не буде неї самої. Звичайно, для молодих поетів є різні конкурси, слеми. Українськомовних там небагато, але вони є».

За задумом організаторів, суть цих заходів полягає в тому, що вірші будуть читатися виключно українською мовою. Їх тематика може бути абсолютно різною. Але – як було свого часу підкреслено організаторами – без «політики».

comments powered by HyperComments