У кіно пропонують подивитись «Ілюзії жанру»

Четвер, 2 червня 2016, 14:39
2 червня стартує Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.
У кіно пропонують подивитись «Ілюзії жанру»

Цього року програма присвячена темі «Ілюзії жанру», повідомляють організатори. Причина цього — фільми не лише розповідають про людей творчих професій, а також є експериментами на території неігрового кінематографу.

Тож, 2 та 4 червня можна подивитись «У променях сонця» (реж. Віталій Манський). Фільм знімали в одній з найзакритіших країн світу, Північній Кореї. Для отримання дозволу довелося піти на хитрощі. Стрічка перемогла на Міжнародному кінофестивалі документального кіно в Їглаві та отримала спеціальний приз журі на Міжнародному кінофестивалі Black Nights у Таллінні (2015)

3 та 8 червня покажуть «Українських шерифів» (реж. Роман Бондарчук), фільм розповідає історію про самоорганізацію громади. «Шерифи» зі Старої Збур’ївки, не чекаючи приїзду міліції, допомагають односельцям з вирішенням їхніх щоденних проблем. Призер найбільшого фестивалю документального кіно Європи IDFA.

5 та 7 червня – «Майже святий» (реж. Стів Гувер). «Справжній трилер про український Маріуполь, який спродюсував найзагадковіший голлівудський режисер Терренс Малік. Головний герой – священик і місцевий авторитет Геннадій Мохненко – зробив собі ім’я, силоміць забираючи бездомних дітей-наркоманів з вулиць міста. Та із часом домівка для безхатченків перетворилася на Республіку Пілігрим, яка живе за власними законами», — пишуть організатори. Стрічка отримала Ґран-прі за найкращу документальну стрічку на «Артдокфесті» (2015), премію «Золота орхідея Галекулані» за найкращу документальну стрічку на Міжнародному кінофестивалі на Гавайях (2015), була визнана найкращою документальною на кінофестивалі у Літл-Року (2015).

6 червня можна дізнатися, «Як змінити світ» (реж. Джеррі Ротвелл). Це фiльм про те, як 1971 року компанія друзів попливла до зони ядерних випробувань: їхній протест сколихнув світ, започаткувавши Ґрінпіс та визначивши сучасний рух зелених. Стрічка також отримала кілька нагород.

Фестиваль проходить у кінотеатрі «8 1/2» (вул. Донець-захаржевського, 6/8).

comments powered by HyperComments