"Сонячні діти" - проект, що робить нас ближчими до дітей з синдромом Дауна

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 10 червня 2016, 07:22
В Обласному центрі культури і мистецтва відкрилася соціальна фотовиставка відомого херсонського фотографа Олександра Андрющенка «Сонячні діти. Перший дотик» під гаслом: «Я – дитина, я – не синдром Дауна!».
"Сонячні діти" - проект, що робить нас ближчими до дітей з синдромом Дауна

Нова виставка є частиною великого соціокультурного проекту «Сонячні діти», який реалізується Центром у співробітництві із Харківською благодійною організацією батьків дітей з хромосомними особливостями та лікарів - генетиків, Спеціалізованим центром для дітей з особливостями розвитку «ЛАДО», Харківською бібліотекою для дітей та громадською організацією «Харківська платформа розвитку культури і туризму».

За статистикою ВООЗ у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-е немовля. Лише у Харкові  проживає понад 200 людей з синдромом Дауна. За наївність, відкритість і доброту таких дітей і називають «сонячними дітьми», яких ми лише проводжаємо співчутливими поглядами. На щастя, не всі. Серед тих, хто зумів заглянути в душі діток, розкрити їхні характери, полюбити їх своїм серцем, − відомий фотохудожник Олександр Андрющенко. В експозиції робіт майстра  налічується 47  світлин − за кількістю хромосом у його маленьких героїв.

Окрім фотовиставки О. Андрющенка, в рамках проекту «Сонячні діти» передбачено проводити спеціальні лекції про особливості дітейіз синдромом Дауна, заходи для діток, спрямовані на виховання толерантного ставлення до людей з такими потребами.  Передбачено ряд творчих майстер-класів, квестів та ігор.

Мета проекту «Сонячні діти»: привернути увагу до дітей із особливими потребами, сприяти їх соціальній адаптації та розвитку через творчість, а головне − популяризувати серед харків’ян розуміння того, що «інакший» − значить «особливий», і ні в якому разі не  «гірший» за нас, простих людей.

Виставка триватиме до 30 червня, запрошуються усі бажаючі. Центр працює з 10:00 – 17:30; Сб., Нд.  –  вихідний. Адреса центру - вул. Пушкінська, б. 62, виставковий зал 2 поверху

comments powered by HyperComments