Літмузей на день стане «музичною футуротериторією»

Четвер, 16 червня 2016, 18:26
18 червня, починаючи з 14:00, бажаючих запрошують перейти через міст «Мови футуристів» у сучасність — світ смайлів та інфографіки.
Літмузей на день стане «музичною футуротериторією»

Також протягом дня можна буде створити за допомогою техноконструктора власні слова і тексти; послухати маніфести музикантів-футуристів; взяти участь у майстер-класі зі створення футуромузики з перформером шумового оформлення Юрієм Штайдою; відвідати майстер-клас з імпровізації з Генеком Томашком (почнеться о 15:00). І, зрештою, послухати джем-сейшен (о 18:00) харківських музикантів на чавунних батареях.

У літмузеї повідомляють, що «музична футуротериторія» — спільна ідея співробітників літмузею та організаторів фестивалю «День музики»: одні мають у самому розпалі ремонт опалювальної системи, іншим — життєво необхідний простір для проведення майстер-класу з імпровізації на музичних інструментах і джем-сейшену.

«Відкриє Футуристичний День музики інтерактивна лекція, без неї ніяк, а відтак я перейду до творчості Франческо Партелло — італійського музыканта-футуриста, він окреслив засади, на котрих має будуватись футуристична музика. Наприклад, відмова від консерваторії та вчителів, навчатись самостійно, ніякої конкуренції, кожен митець проголошується вільно існуючим геніальним творцем музики. «Геніальні» мусили орієнтуватися на звуки науково-технічно прогресу початку ХХ століття: телеграфу, телефону, рев автомобілів і літаків. Також — на промислові шуми, звуки міста», — розповідає керівник освітнього відділу літмузею Ольга Черемська.

Нагадаємо, 18 червня у Харкові пройде «День музики». Повну програму можна подивитись тут: https://goo.gl/eGTlyQ.

comments powered by HyperComments