Авторський петриківський розпис виставлять у галереї

Середа, 13 липня 2016, 12:16
«Мистецтво Слобожанщини» експонуватиме персональну виставку народного мистецтва Альони Кічкіної «Мальовничо!».
Авторський петриківський розпис виставлять у галереї

Як повідомляють у галереї, Альона Кічкіна позиціонує себе як народна майстриня. У доробку художниці кілька виставок, зокрема в Мюнхені, але в Харкові вона експонуватиметься вперше.

Відкриття експозиції, приуроченої до 25-ї річниці Незалежності України, відбудеться 14 липня о 17:00 за адресою: Держпром, 4 -й під'їзд, 1 -й поверх (вхід з боку площі Свободи). Харків’янам пропонують побачити сучасне прочитання народного мистецтва — в картинах, предметах побуту, прикрашених різними видами слов'янського розпису та китайського живопису Гохуа.

Виставка «Мальовничо!» триватиме до 13 серпня. Протягом цього часу у галереї заплановано низку заходів:

19 липня о 17:00 — лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Дзеркала і обманки в живопису». Лектор — мистецтвознавець О. В. Коваль.

27 липня о 17:00 – майстер-клас з Петриківського розпису від авторки виставки «Мальовничо!» Альони Кічкіної.

3 серпня о 17:00 – лекція з історії мистецтва з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX — ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 2 – Нові тенденціїкінця 80-х – 90-х років ХХ ст.» Лектор – мистецтвознавець Вікентій Пухарев.

9 серпня о 17:00 — майстер-клас з жостовського розпису від авторки виставки «Мальовничо!» Альони Кічкіної.

11 серпня о 17:00 – творча зустріч з авторкою персональної виставки народного мистецтва «Мальовничо!» Альною Кічкіною з елементами майстер-шоу по китайському живопису Гохуа.

На усі заходи вхід вільний.

comments powered by HyperComments