«Живописно». Авторська інтерпретація народного мистецтва

П'ятниця, 15 липня 2016, 10:11
У галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка народного мистецтва Олени Кичкіної «Живописно!»
«Живописно». Авторська інтерпретація народного мистецтва

Виставка приурочена до 25-ї річниці Дня незалежності України. На ній можна побачити різноманітні роботи, виконані в стилі петриківського розпису. При створенні деяких картин також були використані мотиви китайського живопису Гохуа та інших видів слов’янського розпису. За словами Олени Кичкіної, вона в своїй творчості намагається поєднати українські традиції з власним художнім стилем.  

«Це виставка народного мистецтва, – розповіла художниця, – тут я старалася поєднати традиції нашого українського народу – петриківський розпис, жостовський розпис, китайський живопис, певні індійські мотиви. Я дуже хочу осучаснити традиційне мистецтво. Щоб це було цікавим для молоді. Адже, на жаль, народне мистецтво сприймається як дещо застаріле та забуте. А мені хотілося, щоб воно надалі розвивалося, щоб наше нове покоління залучалося до цього. Щоб вони могли передати це наступним поколінням. У цьому і полягає мета моєї виставки».

Сама Олена Кичкіна більше позиціонує себе як народну майстриню. Це перша її виставка, яка проходить саме в Харкові.

«Мені здається, що мій стиль ще не сформувався, – зазначила вона, – бо до народного мистецтва я прийшла тільки п’ять років тому. Я намагаюся все поєднувати. Адже я навчалась в інших країнах, тому числі і в Китаї, вивчала слов’янський розпис, зокрема українській. І дуже хотілося все це поєднати . Щоб виник певний єдиний стиль. Щось нове. Для цього і була створена моя виставка».

Подивитися на народне мистецтво у авторській інтерпретації можна буде до 13 серпня.

comments powered by HyperComments