Мальовничо про мистецтво

П'ятниця, 12 серпня 2016, 10:40
Художниця Олена Кичкіна розповіла, як створюються витвори народного мистецтва.
Мальовничо про мистецтво

У харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» триває виставка Олени Кичкіної «Мальовничо!», приурочена до 25-ї річниці Дня незалежності України. На ній представлені роботи, виконані в стилі петриківського розпису, а під час створення деяких з них були використані мотиви китайського живопису Гохуа та інших видів слов’янського розпису.

«Це виставка народного мистецтва, – розповіла художниця, – тут я старалася поєднати традиції нашого українського народу – петриківський розпис, жостовський розпис, китайський живопис, певні індійські мотиви. Я дуже хочу осучаснити традиційне мистецтво. Щоб це було цікавим для молоді». За словами Олени Кичкіної, вона в своїй творчості намагається поєднати українські традиції з власним художнім стилем. 

У межах виставки пройшли зустрічі з художницею, яка ближче познайомила присутніх зі своєю творчістю. Наприклад, під час майстер-класу відвідувачі могли дізнатися про традиції жостовського розпису та спробувати створити малюнок у даному стилі. Крім того, Олена Кичкіна в межах творчої зустрічі розповіла про свою художню техніку, творчі плани та познайомила присутніх з окремими своїми роботами.

Крім того, вона розповіла про своє навчання у Китаї та техніку китайського живопису Гохуа, яку вона там опанувала. За її словами, китайський живопис дуже цікавий і сам творчий процес, починаючи від підготовки інструментів та закінчуючи вже самим малюванням, схожий на медитацію.

comments powered by HyperComments