«Коло спілкування». Харківські та львівські художники представили спільну виставку

Середа, 24 серпня 2016, 10:34
У центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» стартувала виставка «Коло спілкування», на якій були представлені роботи харківських та львівських художників.
«Коло спілкування». Харківські та львівські художники представили спільну виставку

Ця виставка стала результатом роботи однієї з творчих резиденцій, які пройшли в межах великого проекту «ПогранКульт: ГаліціяКульт». Над нею працювали шестеро харківських і п’ятеро львівських митців, до яких приєдналася художниця з Великобританії Джин Хі Парк. «Вийшла достатньо велика колоборація художників, – розповіла Наталія Іванова, директорка «ЄрміловЦентру», – і ця виставка є результатом роботи художників. Протягом двох тижнів вони тут спілкувались, вигадували тему, допомагали один одному. І все це відбувалося безпосередньо в просторі «ЄрміловЦентру»».

На виставці можна побачити інсталяцію, скульптуру, графіку, відео. Всі роботи відрізняються зовнішнім різноманіттям, проте художники вирішили об’єднати їх єдиною темою, яка отримала назву «капсула».

«І так народилася ідея «капсули», – пояснила Юлія Іванова, – «капсула» – це якщо людина живе в якомусь внутрішньому світі. Має власне оточення, власні думки, погляди на певні речі. Але колись потрібно щось змінити. Задля цього потрібно вийти зі своєї капсули. Але зробити цей крок людині не завжди зручно. І не завжди легко. Але це потрібно робити. Тому що це є поширенням свого внутрішнього та зовнішнього світу. На цій виставці кожен художник щось зробив на цю тему. Тему комунікації».  

Поринути у «Коло спілкування» можна буде до 16 вересня.

comments powered by HyperComments