«Побачити іншу сторону» та зруйнувати стереотипи про переселенців можна сьогодні

Субота, 3 вересня 2016, 08:28
Сьогодні, 3 вересня стартує фотовиставка «Побачити іншу сторону», присвячена життю та проблемам вимушених переселенців.
«Побачити іншу сторону» та зруйнувати стереотипи про переселенців можна сьогодні

Як повідомляла «Справжня варта», виставка являтиме собою мультимедійний проект, який розкриває повсякденне життя та проблеми внутрішніх переселенців. Про це розповіли організатори виставки під час своєї прес-конференції.

«Для себе я помітив три моменти, – зазначив Сергій Гульчук, координатор виставки, – перший – що треба зруйнувати стереотипи щодо тимчасово переміщених осіб в суспільстві. Другий момент – показати ВПО, що є люди небайдужі, що вони готові допомагати та допомагають. Третій момент стосується того, що Харківська область, не зважаючи на ситуацію, що тут склалася, не зважаючи на кризу, не зважаючи ні на що дуже активно залучена до волонтерського руху. І цей рух триває».

Сергій Політучий, консул Франції у Харкові, додав, що організатори мали на меті показати життя не тільки переселенців, а й волонтерів – людей, які їм якраз допомагають. Адже, за його словами, всі знають, що є проблеми, проте не всім відомо, як з ними можна боротися. А цей проект може привернути увагу тих харків’ян, які готові допомагати іншим.

У створенні виставки брали участь фотографи-аматори, які у своїх світлинах задокументували роботу волонтерів з переселенцями. «Я побачила, що цей проект пов’язаний з переселенцями, – розповіла Катерина, учасниця проекту, – і зрозуміла, що буду брати в ньому участь. Ця проблема дуже наболіла. В місті ми зустрічаємося з цими людьми. Ми не знаємо, чи ця людина переселенець, які у неї проблеми, про що вона зараз думає. Можливо, їй ніде переночувати чи у неї немає теплого одягу. Ми про це не знаємо. І кожен день зустрічаємося, але навіть про це не підозрюємо».

Виставка стартує сьогодні о 12.00 поблизу Харківського Національного Академічного театру оперу та балету імені Н.В. Лисенка.

comments powered by HyperComments