Харків'яни вперше побачать графіку Євгена Джолоса-Соловйова

Вівторок, 6 вересня 2016, 22:00
У галереї «АС» стартувала виставка художника Євгена Джолоса-Соловйова, де були представлені небачені раніше роботи.
Харків'яни вперше побачать графіку Євгена Джолоса-Соловйова

Графік, живописець, художник монументально-декоративного живопису Євген Джолос-Соловйов пішов з життя цього року. І хоча останні роки він проживав в США, митець зробив значний вклад в українське мистецтво та завоював визнання у мистецтвознавців. На даній виставці переважно представлені роботи, створені ще у 80-х роках минулого століття. Їх надала художниця-керамістка Жаннета Соловйова зі своєї приватної колекції. До цього дня ці роботи залишалися невідомими для широкої публіки.

Жаннета Соловйова розповідала, що Євген Джолос-Соловйов у процесі своєї творчості нічого не робив просто так. У всі свої картини він вкладав певний сенс. В деяких він читається напряму, а над деякими потрібно ще подумати. За її словами, художник був цікавою, небуденною та інтелектуально розвинутою особистістю. Хоча багатоплановість його робіт не завжди знаходила відгук у масового глядача, який тяжіє до більш простих та зрозумілих образів.

Під час презентації виставки знайшлося місце і особистим спогадам. За словами художниці, Джолос-Соловйов уважно стежив за подіями, які відбулися в Україні за останні три роки. Наприклад, він критикував ситуацію, коли при владі залишаються недостойні люди та щиро переймався війною на сході країни. Ніщо не залишало його байдужим.  

Подивитися на роботи Євгена Джолоса-Соловйова можна буде до 19 вересня.

 

comments powered by HyperComments