Про болюче – мовою театру: у Харкові переселенці створили мюзикл «ППР»

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 19 вересня 2016, 11:19
У Харкові показали українсько-датський мюзикл, де майже всі актори - переселенці
Про болюче – мовою театру: у Харкові переселенці створили мюзикл «ППР»

Мюзикл «ППР» повністю присвячено подіям в Україні – Революції Гідності  і початку війни. Створювали його українці разом з C: NTACT  - датськими театралами. Цей творчий проект насамперед унікальний тим, що і виконавцями і авторами стали учасники - непрофесіонали. Кожен з них є аматором, але палке бажання грати допомогло акторам тримати себе на сцені, музикою і віршами торкнутися душі слухачів.

Присутні почули багато зворушливих реальних історій людей, яким довелося покинути свою малу Батьківщину і оселитися у Харкові. Серед акторів – колишня журналістка, лікар-психіатр, підприємці, студенти, митці. Цих людей спіткала різна доля, різні проблеми і труднощі ставали у них на шляху. Життя, неначе вир, штовхало у найрізноманітніші ситуації – особисті трагедії переплітаються з долею країни. І саме через засоби творчої виразності – як то вірші чи музика, вони намагаються пережити цю травму – втрату рідного дому, звичного оточення, а іноді і родини. Головна зброя кожного з них – відвертість зраненої душі. Тож мюзикл вийшов емоційним, напруженим і напрочуд виразним – жоден глядач не залишився байдужим.

Зробити мюзикл акторам допомогли професійні драматург, композитор і режисер, а також тренери з пластики, вокалу та ритміки. Як кажуть організатори: «Ми створили не просто спектакль, а платформу, яка дає можливість людям з різними думками вести діалог мовою почуттів, театру і музики. Ця мова дозволяє найбільш безболісно висловити сильні емоції, навіть ті, які складно передати словами». C: NTACT народився в Копенгагені (Данія). Більше 10 років його автори створюють театральні та медіа постановки про гарячі точки і зони конфлікту. Всі спектаклі і мюзикли засновані на реальних історіях жителів Йорданії, Палестини, Нігерії, Сирії, а також країн Європи, Близького Сходу та Африки.

Усього у Харкові планується 10 показів в ART AREA “ДК”.

comments powered by HyperComments