Екс-пленер у Муніципальній галереї: художники надали харків'янам віддалений доступ до Баранівки

Хлестова Світлана  |  Вівторок, 20 вересня 2016, 13:11
У харків`ян залишилося два дні, щоб відвідати виставку "ЕХ. пленер: Баранівка віддалений доступ", яка експонується в арт-подвалі Муніципальної галереї.
Екс-пленер у Муніципальній галереї: художники надали харків'янам віддалений доступ до Баранівки

Художники Юрій Вишняков, Юрій Штайда, Тетяна Зоркіна, Наталя Лісова, Костянтин Зоркін, Вікторія Телетьен, Олексій Яловега представили результати роботи на пленері у Баранівці.

"Тут немає ані ленд-арту в чистому вигляді, ані пленеру, є лише його принцип. Це екс-пленер. Екс - по-перше, це колишній, по-друге, эксперементальный. Роботи, які робляться на місці, робляться якимось способом, яке диктує певне місце. Є мова, яка називається живопис, є мова, яка називається графіка, а це взагалі невідома мова. Ми могли, наприклад, знайти трофей, використовувати його, використовувати сонце, їжу, воду, саме місце", - розповів Костянтин Зоркін.

Художник також пояснив, як створювалися роботи, що увійшли до експозиції.

"Ми збираємо інформацію про це місце, і потім з цієї інформації виробляємо свою. Як правило, у ленд-арті все залишається там, де воно зроблено, і лише фіксується, у нас - навпаки, ми забрали роботи з собою. Ви отримуєте віддалений доступ до цієї інформації, і щоб він був повний, багато об'єктів перекочували звідти сюди", = додав Костянтин.

Виставка працює до 21 вересня в арт-подвалі Муніципальної галереї. Вхід - вільний.

comments powered by HyperComments