В Пекіні відкрили музей Тараса Шевченка

Субота, 24 вересня 2016, 01:45
У Пекіні урочисто відкрили музей-галерею Тараса Шевченка та першу виставку під гаслом «Безсмертна слава – данина Тарасу Шевченку».
В Пекіні відкрили музей Тараса Шевченка

Як повідомляє сайт Посольства України в КНР, в експозиції представлені гравюри славетного Кобзаря, надані музеєм Тараса Шевченка у Києві, а також твори китайських митців на тему життя і творчості Шевченка.

Зазначений культурно-мистецький майданчик відкрито на базі меморіального комплексу видатного китайського митця Лі Кежаня, урамках святкування 25 річниці Незалежности України.

Посол України в КНР Олег Дьомін зазначив, що відкриття музею Великого Українця в Китаї свідчить про щирий взаємний інтерес наших народів до культури одне одного, та наголосив на особливому значенні цього проекту, як важливої складової культурної дипломатії між Україною і Китаєм, зокрема у рамках ініціативи «Один пояс, один шлях».

Директор галереї «Лі Кежань», у свою чергу, підкреслив, що постать Тараса Шевченка є знаковою, адже й через століття він продовжує об’єднувати митців з різних куточків світу, слугуючи музою та джерелом натхнення для творчих пошуків.

Організували заходи Посольство України в Китайській Народній Республіці, Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури України, галерея «Лі Кежань», Китайська академія каліграфії і живопису.

comments powered by HyperComments