Книга «Гаррі Поттер і прокляте дитя» спричинила справжній ажіотаж в столиці

Неділя, 2 жовтня 2016, 12:00
Український переклад книги про відомого чарівника вийшов одним з перших у світі, випередивши таким чином Росію та Польщу.
Книга «Гаррі Поттер і прокляте дитя» спричинила справжній ажіотаж в столиці

Як повідомляє УНІАН, книга «Гаррі Поттер і прокляте дитя» вже була презентована у Києві. Український переклад побачив світ одним із перших. Видавець Іван Малкович зазначає, що робота перекладачів відзначалася не тільки швидкістю, а й якістю. «П'єса читається легко, а від сюжету неможливо відірватися, –розповів він, – у новій книзі Гаррі Поттеру 40 років, він батько трьох школярів, працює в Міністерстві магії, а головним героєм стає його молодший син Альбус».

На презентацію «Проклятого дитя» їхали шанувальники творчості Роулінг і з Сум, Полтави, Львова та інших міст. Презентація проходила в Українському домі, який через великий натовп людей більш нагадував мурашник.

Крім того, за відмінні знання та максимальну схожість з персонажами «потеріани» переможці отримували книжки із автографами Джоан Роулінг. Коли був оголошений початок продажу – люди ледве не знесли прилавок із книжками. Говорили, що найбільш палкі шанувальники готові купувати книги за будь-які гроші. Крім того, вони висловили побажання, щоб історія про чарівника не завершувалася, а світ побачив ще одне продовження.

comments powered by HyperComments