ПогранКульт: ГаліціяКульт - у ЄрміловЦентрі триває виставка мистецтва Галичини

фото - Сергій Козлов  |  П'ятниця, 7 жовтня 2016, 10:41
Виставка "Мистецтво Галичини ХХ ст. - початку ХХІ ст." відкрила візуальну програму культурного форуму ПогранКульт: ГаліціяКульт.
ПогранКульт: ГаліціяКульт - у ЄрміловЦентрі триває виставка мистецтва Галичини

Організатори повідомляють: основною метою експозиції є переосмислення міфів і стереотипів в уявленні одне про одного у Галичині і Слобожанщині. 

На виставці  представлені твори з колекцій Харківського художнього музею, Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, Музею мистецтв Прикарпаття (Івано-Франківськ), фондів Дирекції Національної спілки художників України, приватних зібрань та ін.

Основу експозиції складають роботи (живопис, графіка, об’єкт, відеоарт, інсталяція, фотографія) художників Володимира Костирка, Євгена Равського, Юрія Коха, Карла Звіринського, Романа Сельського, Ігоря Перекліти, Євгена Самборського, Андрія Сагайдаковського, Євгена Лисика, Зеновія Флінти, Олексія Аксініна, Володимира Пінігина, Сергія Петлюка, Олени Турянської, Ігоря Дюріча/Ігоря Подольчака («Фонд Мазоха»), «Відкритої групи» та ін.

Інтеракція починається вже на вході до ЄрміловЦентру. "Дудіння" Олекси Фудіяка та Ігоря Слободяна - це робота, яка являє собою три трембіти. Спробувати себе можуть всі бажаючі. 

Проект-дослідження Олени Турянською "Історвя моєї родини" штовхає відвідувачів до важливого питання - "Хто я?". Автор відповідає на це питання шляхом будування власного генеологічного дерева. До роздумів запрошені всі глядачі.

Проект "Відкритої групи", представлений в рамках експозиції, присвячений темі переселення, вкрай актуальної для України і Харкова. Митці запропонували описати свої домівки двом жінкам - одна з них переїхала з Донбасу після подій 2014 року, інша - переїхала з західної України під час Другої світової війни. Після цього вони зробили моделі, керуючись спогадами жінок.

Експозиція відкрита до 16 жовтня.

Нагадаємо, усі події форуму, що відбуватимуться з 3 до 18 жовтня у 10 локаціях Харкова, безкоштовні для відвідувачів.

comments powered by HyperComments