Літмузей закликає харків’ян відчути культуру на дотик

Неділя, 16 жовтня 2016, 11:02
3 20 по 26 жовтня в Харківському літературному музеї буде проходити виставка, під час якої відвідувачі можуть ознайомитися з різноманітними архітектурними пам’ятками просто на дотик.
Літмузей закликає харків’ян відчути культуру на дотик

Це виставка, яка у першу чергу має ознайомити незрячих людей і людей, і всіх охочих вивчити архітектуру в нетиповий спосіб. Це старовинні архітектурні пам’ятки різних країн. На виставці можна буде побачити 18 об'ємних фігурок, які є точними копіями визначних архітектурних споруд світу.

Люди зможуть тактильно досліджувати ці фігурки, попередньо дізнавшись теоретичну інформацію про ці експонати. Паралельно до цього вони відчують аромати і почують музику, властиву тій чи іншій культурі. Усі копії архітектурних пам'яток надруковані на 3D принтері за сприяння Гараж хаб. Вони мають високу якість і максимально точно відтворюють рельєфні особливості автентичних споруд.

«Залучення відразу 3 органів чуттів дозволить не просто ознайомитися з культурами країн світу, а максимально повністю зануритися в атмосферу цих культур і відчути їх, – сказано во анонсі, – архітектура всього світу протягом багатьох тисячоліть вбирала в себе найважливіші та найвизначніші події тієї чи іншої культури, нації. Через великі розміри пам'яток культури та їх розташування, майже неможливо ознайомитися та дослідити всі за короткий проміжок часу».

Відвідати виставку можна буде з 21 по 26 жовтня, з 10:00 до 18:00 за адресою: вул. Багалія, 6 Телефон для довідок (067) 899 45 10 (зав. осв. відд. Ольга Черемська) та (050) 742 37 65 (Тарас Живокоренцев). Виставка відбуватиметься в межах Тижнів Німеччини в Україні.

comments powered by HyperComments