Харків'янам покажуть «Ілюстрацію в трьох поколіннях»

Понеділок, 24 жовтня 2016, 13:52
26 жовтня о 18.00 в галереї Vovatаnya відбудеться відкриття виставки «Ілюстрація у трьох поколіннях», на якій будуть представлені роботи таких майстрів, як Григорій Бондаренко, Віталій і Борис Куликови.
Харків'янам покажуть «Ілюстрацію в трьох поколіннях»

Про це повідомляють організатори. 

Художня традиція, передана від вчителя до учня і від батька до сина втілюється у майстерно виконаних ілюстраціях трьох талановитих художників.

Григорій Антонович Бондаренко, відомий український художник, народився у 1892 році, навчався в Петроградської академії мистецтв (1915-1917). Жив у Харкові, багато працював у галузі станкової та книжкової графіки, оформляв і ілюстрував книги для дітей і журнали для Києва і Харкова. Працював у журналі «Тук-Тук», «Жовтень», «Універсальний Журнал», (1930). У деяких ілюстраціях художник звертається до дитячого малюнка,де використання кольору не збігається з графічним зображенням, створюючи дивовижний іграшковий світ, де виникає асоціація: життя як гра.

Серед учнів Григорія Бондаренка був і Віталій Куликов.

Віталій Миколайович Куликов, відомий український художник,  закінчив Харківський художній інститут у 1967, факультет графіки, майстерня професора Григорія Бондаренка.

У 1967 році. він робить ілюстрації до книги К. Паустовського «Чорне море». Роботи виконані в техніці чорно-білої графіки, згодом робота в цій техніці стане однією з візитних карток майстра. Зовні ця графіка використовує не обмежений образотворчо простір аркуша, а створює перспективну глибину. Стиль художника характеризується використовуваних скупістю образотворчих засобів, балансує між поетичною метафорою та прозовим описом.

Борис Віталійович Куліков народився 1966 р. у Харкові.  Після служби в армії (1984-86) вступив у Ленінградський Державний Інститут Театру, Музики і Кіно, постановочний факультет, який закінчив у 1992 році. Працював художником-постановником у різних театрах, викладав у Нижегородському Театральному Училищі, займався ілюстрацією. У 1997 р. іммігрував в США. З тих пір живе в Нью-Йорку, займається ілюстрацією, викладає в арт-школі.
 

comments powered by HyperComments