Різдвяний настрій: в Харкові - петриківський розпис

Понеділок, 5 грудня 2016, 15:07
Побачити харківський погляд на петриківський розпис можна будет 8 грудня о 17:00 в Центрі культури й мистецтва.
Різдвяний настрій: в Харкові - петриківський розпис

Роботи, представлені в експозиції «Заквітчай свята», виконані учнями школи декоративно-прикладного мистецтва та креативного рукоділля «Шелковый путь» та їх вчителем – Світланою Кошель. Всі роботи - підсумок роботи 17 художниць за два роки у техніках петриківського та авторського декоративного розпису, створеного на підґрунті петриківського. Серед них - станкові роботи, розписані дерев’яні, керамічні вироби та новорічні прикраси.

«Майстрині творчо продовжують і збагачують народну традицію петриківського розпису. Авторські роботи надихають відвідувачів виставки на створення прекрасного та вселяють віру у власні сили тим, хто бажає оволодіти цією технікою. Ці витвори мистецтва дарують відвідувачам святкову атмосферу напередодні Нового року та Різдва», - відзначили організатори.


Виставка працюватиме до 28 грудня.

Нагадаємо, в Харківській області між райцентром Краснокутськ та с. Городнє знаходиться надзвичайно цікавий багатоярусний об’єкт садово-паркової архітектури, який отримав романтичну назву "Співочі тераси". Як повідомляється, «Співочі тераси» зняли з висоти пташиного польоту.

 

 

comments powered by HyperComments