Різдвяна виставка дитячих картин у худмузеї розпочинає Вертеп-фест

Вівторок, 20 грудня 2016, 08:52
Побачити зиму очима дитини можна на виставці робіт творчої студії «VikArt» у виставковому залі Харківського художнього музею
Різдвяна виставка дитячих картин у худмузеї розпочинає Вертеп-фест

Найщиріший погляд на зиму — у дітей. Поки дорослі бурчать про раптові морози й ожеледицю, діти бачать навіть в цю пору року справжнє буйство фарб, а часом й диво. 

Виставка «Кольорова зима» відбудеться за підтримки фестивалю Вертеп-фест 2017, в рамках проекту «Перлини Слобожанщини: Різдвяні свята».

 Студія Вікторії Безуглої «VikArt» працює з дітьми більше 5 років. Її історія почалася з уроків малювання для дітей друзів, але сьогодні в студії навчається вже більше 40 юних художників у віці від 5 до 15 років. Є в активі учнів студії перемоги на різних конкурсах, в тому числі, міжнародних.

Те, що дитяча студія — це більше, ніж хобі для її засновниці, Вікторія Безугла зрозуміла, коли двоє її вихованців у 2009 році стали єдиними представниками Харкова в фіналі всеукраїнського конкурсу «Якою я бачу свою Україну», який проходив в Києві — це була перша перемога. Найближча за часом одержана в травні, коли студію визнали найкращим творчим колективом на конкурсі «Харків — це Україна».

«Ми намагаємося працювати в найрізноманітніших жанрах і техніках та, головне, вчити дітей творчому підходу, проявляти себе, самотужки створювати сюжети, — розповідає Вікторія Безугла. — Для багатьох з них малювання — хобі, але ми намагаємося, щоб діти професійно розвивалися».

На виставці будуть представлені роботи нинішніх учнів студії, об'єднані темою зими. Це і класичні пейзажі, і казкові фантазії, і, звичайно, роботи на тему Нового Року та Різдва, наприклад, картина, головними персонажами якої стали діти, що співають щедрівку. Підтримку виставці надав ще один харківський «різдвяний» проект — Вертеп-фест 2017, який пройде 13 і 14 січня.

«Наш фестиваль не стільки про Різдво, скільки про талановитих людей, які живуть поруч з нами, як у Харкові, так і по всій Україні. А діти в студії «VikArt» дуже талановиті, і заслуговують на всіляку підтримку, — вважає Андрій Шейнин, директор БФ «Харків з тобою» — організатора фестивалю. — Важливо й те, що студія знаходиться не в центрі міста, а на Нових будинках, в спальному районі, де кожна творча студія, буквально, на вагу золота. Творчі колективи, які візьмуть участь в нашому фестивалі, теж побувають в спальних районах Харкова, щоб показати справжнє народне мистецтво всьому місту».

За словами організаторів, проект «Перлини Слобожанщини» постійно шукає таланти, і зараз кличе вертепні колективи, виконавців щедрівок взяти участь у фестивалі Вертеп-фест 2017 (посилання на реєстрацію учасників). З огляду на діяльність студії «VikArt», організатори «Вертеп-фест 2017» вважають її колектив близьким собі за духом.

Як обіцяє Андрій Шейнин, деякі роботи виставки будуть перенесені на листівки. Частина листівок буде відправлена бійцям на фронт з привітаннями з Новим Роком та Різдвом, а частину Вертеп-фест 2017 у дні, коли відбудеться фестиваль — 13 і 14 січня — подарує своїм учасникам. Крім того, організатори повідомляють, що деякі з робіт дітей (за згодою авторів і їх батьків) будуть доступні для придбання харків'янами, а гроші від їх продажу підуть на благодійність. Всім авторам робіт, представлених на виставці, БФ «Харків з тобою» вручить подарунки.

Відкриття виставки: 21 грудня, 17:00, Харківський художній музей (Виставковий зал), вул. Дружин Мироносиць, 11.

Виставка буде доступна для відвідувачів по 4 січня 2017 року з 10:00 до 17:40 (крім вівторка). Вхід вільний.

Сам фестиваль Вертеп-фест 2017 пройде 13 і 14 січня в Харкові.

comments powered by HyperComments