У художньому музеї відкриється виставка живопису Сергія Литовка

Вівторок, 20 грудня 2016, 22:01
У виставковій залі Харківського художнього музею працюватиме виставка творів Сергія Литовка.
У художньому музеї відкриється виставка живопису Сергія Литовка

Автор –  доцент кафедри образотворчого та декоративного мистецтва Харківського державного технічного університету будівництва і архітектури. Експозиція презентує живопис і графіку останніх років.

Художник залишається вірним своїй улюблений техніці монотипії, в якій виконано більшість представлених творів. В оригінальних прийомах стилізації відчутно ґрунтовне знання природної форми,  способів її опрацювання за допомогою ліній та живописних плям і професійне володіння усіма основоположними  образотворчої мови. Винахідливість у поданні теми, творчий експеримент, ефектні технічні прийоми, узагальнені терміном «авторська техніка», надають його роботам інколи несподіваного прочитання і завжди – яскравого емоційного забарвлення.

Презентація експозиції розпочнеться о 16:00 21 грудня. Виставка працюватиме до 15 січня 2017 року щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:30 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

Довідка. Повний цикл художньої освіти Сергій Литовко здобув в Харкові. Спочатку – у Харківському художньому училищі, а 1987 року закінчив  Харківський художньо-промисловий інститут (тепер – Харківська державна академія дизайну і мистецтв), де навчався на відділенні «Промислове мистецтво».  Вже чверть століття художник активно працює у культурно-мистецькому просторі Харкова як викладач і непересічна творча особистість.

 

comments powered by HyperComments