Якою є «Кольорова зима» в дитячій творчості

Юлія  |  Четвер, 22 грудня 2016, 19:43
У Харківському художньому музеї стартувала виставка дитячих робіт, приурочена до зимових свят.
Якою є «Кольорова зима» в дитячій творчості

Виставка «Кольорова зима» проходить в межах проекту «Перлини Слобожанщини: Різдвяні свята» та ВЕРТЕП-ФЕСТу, який стартує 13 січня. На ній представлені роботи учнів студії «VikArt», які були об’єднані єдиною зимовою, святковою тематикою.

«На цій дитячій виставці головна тематика – це зима, Новий рік та Різдво, – розповіла Вікторія Безугла, керівниця студії «VikArt», – це вже третя подібна виставка за п’ять років нашого існування. Зазвичай у нас вони проходять разом з дорослими. І дитячі, і дорослі роботи експонуються разом. Але сьогоднішня виставка –особлива. Напередодні найсвітліших, найрадісніших та найчарівніших свят ми вирішили показати якомога більше дитячої творчості, дитячого погляду на різдвяно-новорічну тематику».

За її словами, у своїх роботах діти зображали те, що їм найбільш до вподоби. Зокрема, на виставці можна побачити традиційні «зимові» образи – Діда Мороза, святого Миколая, різдвяних янголів тощо. І кожен з них виглядає індивідуально. Окрім того, там представлені як класичні пейзажі, так казкові фантазії на тему зимових свят.

«Це важливо, бо дитяча творчість – вона щира, правдива, вона емоційна, – підкреслила Вікторія Безугла, – вона дає відчуття радості та світлого свята».  

comments powered by HyperComments