ХНАТОБ вже вийшов на новий рівень та випереджає сучасні театральні тенденції

Юлія  |  Середа, 11 січня 2017, 21:43
Про успіхи ХНАТОБу та плани на майбутнє розповіли його керівники під час своєї прес-конференції.
ХНАТОБ вже вийшов на новий рівень та випереджає сучасні театральні тенденції

«Цього року ми зробили дуже багато для того, щоб вийти на нові рубежі, на нові перспективи, – розповів генеральний директор театру Олег Орищенко, – це і в творчій діяльності, і в технічному стані. І найголовніше – незважаючи ні на що, ми зберегли наш трудовий колектив в повному складі. Але тим не менш, ми за минулий рік по всім показникам перевершили 2012-ий, коли в нас проходило Євро-2012. Ми вдвічі збільшили фінансові показники. Збільшилась кількість глядачів. Крім того, минулого року була рекордна кількість постановок».

За його словами, 2016 рік для ХНАТОБу був не просто важливим, а переломним. Було збільшено фінансування, почалася робота з деякими грантами, вводилися технічні інновації. Крім того, удосконалення зазнали й самі постановки, які стали більш сучасними і технологічними.

«Ми йдемо в правильному напрямку і випереджуємо театральні тенденції, – розповів Володимир Гаркуша, головний дерижер театру, народний артист України, – це були дійсно знакові прем’єри, як, наприклад, «Маленький принц». Вони креативні та в чомусь експериментальні. Вони створюються на стику театральних жанрів і можливостей».

За його словами, балет, посталений за відомою казкою-притчею, вийшов дуже цікавим та сучасним. Заплановано, що його покажуть в Європі. Там наявні всі засоби, які використовуються в сучасному театрі. За словами Гаркуші, ХНАТОБ буде розвиватися саме в цьому напрямку. Такі інновації мають зробити його конкурентоспроможним.

За словами спікерів, у них є великі плани стосовно майбутніх прем’єр. При чому, цінова політика не зміниться. Наприклад, 13 та 14 січня театральна площа стане майданчиком для виступу вертепних колективів. А 22 січня в ХНАТОБі відбудеться урочистий концерт до Дня соборності України. А щодо майбутніх прем’єр, то поки що ця інформація тримається в таємниці. Проте було сказано, що театр тепер може собі дозволити запрошувати знаменитих артистів не тільки з України, а й з-за кордону. За їх словами, ХНАТОБ вже вийшов на новий, більш високий рівень.  

comments powered by HyperComments