Про прибульців та мешканців. В галереї «COME IN» стартувала нова виставка

Юлія  |  Четвер, 2 лютого 2017, 14:33
В галереї «COME IN» відбулося відкриття виставки «Прибульці та мешканці», де представлені роботи дорослих учасників студії Aza Nizi Maza.
Про прибульців та мешканців. В галереї «COME IN» стартувала нова виставка

Це новий проект групи Alcofribas, яка була створена в межах студії Aza Nizi Maza. Дана експозиція являє собою спробу художників відрефлексувати історію мистецтва Західної Європи, втрутитись в міграцію образів та стилів, об’єднаних проблемою можливих обмежень та споріднень.  

«Для галереї це вже третя співпраця зі студією студії Aza Nizi Maza, – розповів Борис Філоненко, куратор галереї «COME IN», – вона досить відома в Харкові. І це вже друга виставка її дорослих учнів. Вона носить назву «Прибульці та мешканці». І це, з одного боку, роботи, присвячені проблемі історії мистецтва, аналізу стилів. З іншого боку – це представлення більш широкої теми про те, хто в мистецтві є постійним жителем, а хто в нього приходить. Ми вважаємо, що ця функція зосереджена в кожній людині одночасно».

На виставці переважно представлені яскраві живописні роботи, яким їх автори намагалися надати більш незвичної та неочікуваної форми. Нестандартні рішення, сюрреалістичні образи, поєднання різних напрямків – все це про виставку «Прибульці та мешканці». І, що не зовсім типово, на ній представлені і текстові роботи.

«Я не малюю, – продовжив Філоненко, – я пишу тексти. І ось угрупування Alcofribas – вона працює не тільки з візуальним образами, а й підключає велику кількість текстів. В тому числі і комікс-естетику. Тому на виставці є два тексти, які належать мені».

Подивитися на «Прибульців та мешканців» можна буде до 10 березня.

comments powered by HyperComments