Що харківські артисти привезли з Литви і що обіцяють кращим танцюристам

Четвер, 9 лютого 2017, 01:13
У Вільнюсі пройшов ІІ Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».
Що харківські артисти привезли з Литви і що обіцяють кращим танцюристам

Фестиваль організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту, а також Посольства Литви в Україні та Посольства України в Литві.

У конкурсі взяли участь понад 100 артистів та колективів з України та Литви, які змагалися у номінаціях «Хореографія», «Вокал», «Театральний жанр», «Інструментальний жанр», «Образотворче, декоративне та прикладне мистецтво». Серед переможців конкурсу - учениця Чугуївської дитячої музичної школи Дарина Сладких.

У рамках програми фестивалю українські учасники побували у Посольстві України в Литві та зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці. Володимир Яценківський привітав усіх учасників фестивалю, відзначив їх вагомий внесок у розвиток українсько-литовських відносин у культурній, освітній і молодіжній сферах. У творчій і гостинній атмосфері учасники фестивалю разом із представниками посольства заспівали українські пісні.

Також для учасників фестивалю було організовано екскурсії історичними місцями міст Вільнюс, Варшава, Люблін та до Тракайського замку.

А кращі танцюристи Харкова і області, які успішно представляли Україну на міжнародних змаганнях протягом року, зберуться 9 лютого о 14:00 у студії «UkrDanceTeam», що на вул. Ахсарова, 13-в для нагородження премією пам'яті Олексія Литвинова.

Лауреати премії посідали призові місця на змаганнях в Англії, Франції, Голландії, Україні.

Під час заходу також будуть вручені посвідчення кандидатів у майстри спорту танцюристам, які були фіналістами на чемпіонаті світу в Парижі (Франція).

Крім того, планується підписання договору про співпрацю між Харківською міською радою та Федерацією «Національна танцювальна ліга», яка надасть план розвитку спортивних бальних танців у Харкові.

Премія пам'яті Олексія Литвинова була заснована Федерацією «Національна танцювальна ліга» спільно з Харківською міською радою.

Довідка
Олексій Ігорович Литвинов народився в 1954 році. Закінчив Харківський державний інститут культури, Всесоюзний державний інститут культури, Харківську державну академію фізичної культури і спорту. З 2000 по 2011 роки - завідувач кафедрою бального танцю Харківської державної академії культури, доцент. Викладач Київського національного університету культури. Засновник і керівник танцювальних студій «Litvinoff dance». C 1979 був художнім керівником народного ансамблю бального танцю «Горизонт». За цей період виховав понад 2 тис. танцюристів. Заслужений працівник культури України, кавалер ордена Святого Станіслава, Людина року Харківщини. Організував і провів понад 50 фестивалів, конкурсів і турнірів бального та сучасного танцю. Брав участь в якості судді в більш ніж 100 міжнародних фестивалях, конкурсах, турнірах.

comments powered by HyperComments