В обіймах «Блакитного фльору»: в Харкові стартувала нова виставка Валентини Самойлик

Юлія Гуш  |  Неділя, 12 лютого 2017, 19:18
Відкриття персональної виставки «Блакитний фльор» Валентини Самойлик пройшло в КПЦ «Будинок Нюрнберга».
В обіймах «Блакитного фльору»: в Харкові стартувала нова виставка Валентини Самойлик

На виставці представлені як старі, так і нові роботи художниці. Це, як правило, яскраві, контрастні картини, виконані крупними мазками, в яких чується вплив імпресіоністів. На них часто можна побачити квіти, птахів, зображення моря та неба, які в першу чергу надихали авторку. Назва виставки – «Блакитний фльор» – була обрана невипадково. Адже саме ця барва є домінуючою у більшості картинах.

«Зараз я дуже рада ознайомити харків’ян зі своєю виставкою «Блакитний фльор», – розповіла Валентина Самойлик, – вона спонтанна в тому плані, що мені запропонували зробити в блакитному кольорі цілу виставку. Я тоді згадала Пікассо. Я завжди йому заздрила, адже в нього був свій «блакитний» період». І до мене цей голубий період прийшов. Натхнення черпала від неба, від моря. Півроку все було в синіх тонах. І напередодні весни, Дня святого Валентина, блакитний фльор буде сильно личити місту».

Щодо самої блакитної барви, то вона має значення і для самої Валентини: «Це колір неба. Політ. Необмежена свобода. Для мене це лінія горизонту. Я більшою мірою надихалася морем», – зізналася художниця.

comments powered by HyperComments