Харків’ян очікує благодійний рок-концерт. Всі виручені кошти адресовані родинам загиблих військових

Юлія Гуш  |  Середа, 15 лютого 2017, 12:51
Організатори сподіваються, що під час заходу вони зможуть зібрати 100 тисяч гривень, які підуть на адресну допомогу таким сім’ям.
Харків’ян очікує благодійний рок-концерт. Всі виручені кошти адресовані родинам загиблих військових

Концерт, організований Благодійним фондом Сергія Жадана, відбудеться 17 лютого на базі Театрально-концертного центру (вул. Сумська, 25).

На сцені виступатимуть декілька харківських рок-гуртів – Сергій Жадан та Собаки в космосі, Папа Карло, Вулиця Курзу, Шана та Олег Каданов з Оркестру Че.

«Це ті люди, які час від часу беруть участь в різних благодійних акціях та концертах, – розповів Сергій Жадан, – тому така компанія невипадкова. Це люди, які знають, що вони роблять, кого вони підтримують. Випадкових людей там не буде. І в залі, я сподіваюсь, також не буде випадкових людей. Ті, хто прийде, вони розуміють, для чого ми це робимо. А робимо ми це не просто так. Це не просто розважальний захід. Всі кошти, які ми заберемо від продажі квитків чи з кошиків, які будуть стояти на вході, передамо родинам наших загиблих військовослужбовців».

«Майже всі артисти виступали на Майдані і в Києві, і в Харкові, – підкреслив Василь Рябко, соліст гурту Папа Карло, – і це дуже чудово, коли можна поєднати такі речі, як рок та благодійність».

Сергій Жадан також розповів, що вони сподіваються зібрати 100 тисяч гривень під час концерту. До цього волонтери знайдуть родини загиблих військовослужбовців та дізнаються про їх потреби, аби допомога була не тільки цільовою, а й ефективною. В деяких випадках їм купуватимуть необхідне, в інших – допомагатимуть готівкою.

«Це стосується діяльності фонду, – додав він, – ми займаємося волонтерством, займаємося благодійністю, намагаємося підтримувати гуманітарну сферу на Сході України. Це, передусім, культура, освіта та медицина».

В будь-якому випадку, волонтери опублікують звіти, щоб громадськість знала, куди підуть кошти: «Будь яку витрачену копійку ми намагаємося зафіксувати. Для нас це страшенно принципово та важливо. Тому що це дає підстави надалі мати цей кредит довіри, співпрацювати та займатися цією діяльністю. Люди теж бачать, що якщо волонтери щось використовують прозоро, про все звітують, не бояться якихось питань, не бояться подавати інформацію – то, очевидно, їм можна довіряти. Якщо люди десь щось замовчують, якщо вони намагаються тримати інформацію при собі – то, можливо, у них є причина щось замовчувати та недоговорювати. Але це вже не наша ситуація», – зазначив Жадан.

Благодійний рок-концерт розпочнеться о 19.00. Захід приурочений до Дня героїв Небесної Сотні.

comments powered by HyperComments