Харків’янам покажуть п’єсу, присвячену складним людським стосункам

Юлія Гуш  |  Субота, 11 березня 2017, 13:29
Скоро в Харкові пройдуть покази спектаклю «Як боги впадуть, то небезпечно буде», поставленого за однойменно п’єсою Сельми Дмитрієвич.
Харків’янам покажуть п’єсу, присвячену складним людським стосункам

Постановка режисерки Кіри Малиніної, яка була присвячена складним стосункам матері та доньки, перемогла в програмі Taking the Stage, яка стартувала в межах театральної програми Британської ради.  

«Я взагалі слідкую за тим, що робить Британська рада, – розповіла Кіра Малиніна, – адже це одна з найбільш благонадійних організацій. І в театральному плані також. Всі їх проекти втілюються в життя. Тому коли оголосили конкурс, то я одразу ж відгукнулась на нього. Я подивилась, які є п’єси. І одна привернула мою увагу. Насправді, цю п’єсу ніхто не читав окрім учасників проекту. Вже по її опису було зрозуміло, що вона буде приємнішою та цікавішою».

Режисерка розповіла, що у вересні місяці їй повідомили про те, що вона пройшла конкурс і повинна через два тижні приїхати до Києва для надання ескізу. До роботи театральна команда приступила одразу і за цей короткий термін ескіз був готовий.

«П’єса побудована на уже глибоких нюансах, – зазначила Кіра Малиніна – але, тим не менш, у нас все більш-менш пристойно вийшло. Історія продовжилась –серед десяти учасників обрали чотирьох переможців…. Для кожного спектаклю, як на мене, доводиться знаходити свій спосіб роботи. Бо в кожного свої закони. І так як цей дуже інтимний, який містить дуже тісні стосунки, то ми дуже багато зустрічались, говорили, розбирали буквально кожний рядок. Часом це було дуже важко. Але тим не менш, необхідно було пройти через це, щоб він (спектакль) вийшов».

«З обставинами, які є в п’єсі, стикається кожна людина, – розповіла акторка Олена Супрун, – і мені на той момент було дуже близьким те, що там відбувається. І вони не дуже легкі. Власне, спілкування з батьками, контакт чи його відсутність. І, звісно, мені хотілося себе якось внутрішньо опрацювати за допомогою цього спектаклю. Бо було відчуття, що ця робота принесе особисто для мене якийсь результат».

Кіра Малиніна також додала, що проводячи відповідні конкурси, Британська рада просуває сучасну британську драматургію, і разом з тим – допомагає режисерам та акторам з інших країн. Що до самої п’єси, то вона, за словами режисерки, є оригінально. Незнаючі на елементи абсурду, вона доволі реалістична, особливо що стосується стосунків матері та доньки. Малиніна також додала, що в постановці велике значення має особистий шлях героїв та їх внутрішні переміни  

Всі постановки, які здобули перемогу, будуть презентовані в України. В Харкові представлять дві п’єси. Спектакль «Як боги впадуть, то небезпечно буде» покажуть харківським глядачам 13 і 23 березня на сцені театру «Вінора».

comments powered by HyperComments