«Радість життя» та весняні настрої: в місті стартувала нова виставка Самойлік

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 квітня 2017, 12:16
В галереї «АВЕК» стартувала авторська виставка художниці Валентини Самойлік під назвою «Радість життя»
«Радість життя» та весняні настрої: в місті стартувала нова виставка Самойлік

Сама художниця свого часу була змушена виїхати з Криму і тепер живе в Харкові. Тому в її творчості часто проявляються кримські мотиви, а значне місце в художньому доробку займають пейзажі півострова. За словами Валентини Самойлік, Крим її надихає і вона продовжує черпати звідти ідеї для своєї творчості.

«Радість життя – це продовження моєї кримської теми, – розповіла вона, – назва виникла вже після того, як були створені роботи. Зараз весна. Це час, коли хочеться якогось тепла, радості. Думаю, що ця виставка доповнить весняний настрій у харків’ян. Взагалі, для мене виставлятися – це вже радість Для митця буд-яка виставка краща за будь-які свята. А так для кожного радість своя».

На експозиції виставлені роботи, які свого часу можна було побачити під час виставки «Блакитний фльор», яка пройшла в КПЦ «Будинок Нюрнберга». Але й є картини, які до неї не увійшли і зараз експонуються вперше. Але так чи інакше, більшість робіт витримані в схожому стилі – це, переважно, яскраві, контрастні картини, виконані крупними мазками, в яких чується вплив імпресіоністів.

«Деякі роботи експонуються вперше, – зазначила Самойлік, – тут є багато моїх улюблених кримських пейзажів з дівчатами. Наприклад, тут я вперше за п’ять років експоную одну дуже велику роботу, мою улюблену. Вона мене саму дуже надихає. І ця робота – «Райське життя» – вона просто чудом збереглася. Вона була перевезена з київської галереї до Харкова. Хоча майже всі мої роботи залишились в Криму. І я починаю з чистого листа. Думаю, що мені вдається».

Виставка працює кожного дня, вхід вільний.

comments powered by HyperComments